• Home  / 
  • Info
  •  /  Pelanggan tak nak beli dengan kita sebab perkara ni

Pelanggan tak nak beli dengan kita sebab perkara ni

Perkara macam ni memang diidamkan oleh ramai peniaga kan.  Begitu juga dengan Onche.  Bayangkan orang membeli berkali kali dari kita. Apa teknik nya?

Databse Is King Kata Marketer

Ayat macam ni aku pun tahu.. Kan dalam kepala korang!! Memang la sebab ni la kata kata Master Master kat Malaysia. Tapi kalau onche sebenarnya memang guna abis Database ni akan tetapi bukan dengan beramah mesra dengan pelanggan atau follow up berskrip. 

''Buang masa je nak follow up dengan buang masa nak berskrip tanya khabar dengan pelanggan kita ni. Buang masa pelanggan lagi. Adoi bila nak macamni? Takkan nak dok merapu je memanjang. Kene ban kat mesengger kene ban dekat whatsap'' 

Krik Krik Krik Krik

Betul tak apa Onche taipkan kat atas? Berapa ramai sales person yang diperlukan ni? Orang sekarang ni dah bijak. Faktor banyak pilihan nak beli pun banyak. Kalau kita masih lagi membuat follow up, kita akan jadi annoying dekat pelanggan.  

Jual 1 produk macam boleh selesaikan semua masalah?

Salah satu faktor bila nak menjual 1 produk boleh selesaikan semua masalah. Ni dah terlebih Hype. Ok lah tak dinafikan memang ada produk boleh menyelesaikan sebahagian masalah tapi pemikiran bakal pelanggan takkan sama apa kita pikir. 

Saya dah packing barang Tuan, tunggu tuan bank in je dan saya terus hantar? Haaaaa?? 

Cuba kalau kita sebagai bakal pelanggan, tak ke rasa bersalah ke buat macam tu. Terlalu mendesak dengan keadaan. Tanya lagi hari berikutnya nak ke tidak dengan produk tu?Terus kene ban. Ramai kene macam ni. 

Produk ada di jual dekat lain Platform

2 yang di atas ni memang membunuh seller yang menggunakan FbAds. 

Onche nak anda ubah cara anda menjual dari sekarang bukan berharap pada facebook atau instagram atau lain lain.

Onche dah start meniaga online dah lama guna website. Kalau pun guna Fbads pun akan tarik orang ke website. Dah ramai yang buka mata bila onche ajarkan skill yang memang dah lama ada. Jumlah pelanggan bertambah walaupun tidak menggunakan Fbads. Sebab

  • Ada carian dalam google
  • Menggunakan sepenuhnya claim pada produk
  • Enggage dahulu bakal pembeli
  • Cari leads/database pelanggan
  • Menggunakan Email Marketing
  • Macam macam lagi ada teknik boleh guna

Sebab tu ramai membeli berkali kali dari website Onche. Klik kat sini kalau nak tengok website. Bukan jual air liur yer. Ada banyak trick yang onche selalu ajar dalam kelas. Nak taip dekat sini semua tak boleh sebab ini adalah pengalaman onche sendiri bukan dari orang lain. Dah ramai yang adapt apa yang onche ajar. Kalau belum subscribe emel onche, tekan je link di bawah. Free je info mana yang boleh bagi.

Nanti posting akan datang Onche akan ceritakan apa nak buat dengan databse tu dan kenapa onche takde pun nak berwasap wasap follow up atau guna messenger. Database Onche banyak derr.. Dekat 500k .. Jenuh oi nak main belai belai. 

Nak cuba bersaing dengan 2 jenama terkenal? Kalau serius nak tekan link di bawah. Free jer 

Sila klik ke Facebook

Sila klik ke Google

Related Posts
No related posts for this content