Nak dapat RM10K sebulan guna tanpa modal?

Zaman sekarang semuanya pasal duit. Kenaikkan harga barang pula memang ketara dan semua orang dalam keadaan resah. Mana tidaknya, hampir setiap tahun semua barang naik harga. Zaman covis 19 pula melanda. Ramai yang hampir dan ramai dah gulung tikar.

Saya sendiri pun tidak terkecuali. Saya juga mempunyai perniagaan sendiri yang sudah pun bungkus atau erti kata lain bankrap. Dalam masa yang sama saya pun mencari peluang yang ada. Cuba la juga menjual produk orang lain tapi masalah yang ada 

  • kene ada modal
  • kene simpan stok
  • masa yang tidak ada

Perit memang perit. Tetapi dengan ilmu yang saya ada, idea datang. Saya hampir lupa yang sebelum ini saya dah pun menjual secara online bukan produk fizikal tetapi digital.

Ramai yang saya lihat berjaya mendapatkan hasil yang baik. Senang kata tak perlu pun nak susah payah. Yang penting lumayan.

Nak mulakan sebenarnya mudah cuma perlukan  masa dan strategi sahaja. Modal tak perlu besar sangat. Saya pula ada nya website sebelum ini memang guna sistem ecommerce. Semuanya auto je. Takde la nak susahkan hidup ni sangat. 

2 perkara yang perlu ada nak capai RM10K sebulan

  • ada facebook page
  • ada affiliate link
  • ada website
  • modal guna free marketing je

Maksud free marketing ialah masuk ke facebook group, copy affiliate link dan paste je. Masuk je grup grup yang ada dalam tu. memang la penat nak taip 1 per 1 grup. 

Itupun boleh dapatkan hasil RM300 seminggu. Kira banyakla juga. Tak bayar iklan pun. Ni memang strategi yang saya guna sebelum ni. 

Pada tahun lepas pulak, ada 1 software ni nama FBOOM. Memang padu software ni. Semua buat auto je. yang paling best ialah tak perlu keluarkan modal untuk beriklan. 

Secara peribadi, saya konsisten guna FBOOM ni. Terus saya rekemen pada membe membe. Saya masa tu memang dah kurang modal untuk berniaga maklumlah kos iklan besar juga nak belanja. Overhead memang dah jadi. 

Sampai ke hari ini, saya masih gunakan software FBOOM dan jualan yang sedia ada juga saya gunakan untuk membayar pengiklanan.  Serius la best. Guna software tu saya boleh capai jualan produk digital sehingga RM10K sebulan. 

Memang semua nya automatik je. Saya akan guna hampir setiap hari. Mungkin ada yang kata sekarang ni RM10K tak banyak pun. Tapi bagi yang memang mencari side income maknanya cukup besar. Walaupun sekarang ni saya mampu untuk membayar iklan, tak salah kalau saya guna cara free.  

Saya memang rekemen anda guna sendiri. Kene konsisten. Jangan hanya tunggu dan lihat.Memang takkan dapat apa apa. Kene rajin usaha cari rezeki.