• Home  / 
  • Tip Menjual
  •  /  Buat cara ini untuk traffik secara percuma atau free marketing

Buat cara ini untuk traffik secara percuma atau free marketing

Ramai nak free marketing tetapi ramai tidak tahu cara yang percuma yang telah di sediakan oleh google. Platform percuma ini juga adalah platform berbayar. Jangan risau dengan perkataan berbayar tu.

Kalau korang adalah peniaga kecil atau besar,pemberi servis atau perkhidmatan maka inilah cara yang terbaik untuk tersenarai dalam google. Serius bagus platform ni.

            Kenapa google ni best? Facebook kan ada.

Ramai masih tidak tahu yang google adalah carian yang sangat tepat dengan map. 

Katalah korang nak cari kedai makan sate  sekitar area Jb atau KL, carian tersebut akan keluar nama kedai dan juga peta. Mudah je. 

Apa sahaja perniagaan korang, masukkan je dalam google!!

Jual goreng pisang ke,sabun ke, ubat kecantikan ke, juru solek pengantin ke boleh di google kan. Letak la alamat dan no fon sekali. Ini adalah salah satu peluang untuk bakal pelanggan mengenal kita. 

Jangan terlalu mengharapkan pada facebook dan juga instagram. Media sosial selalu nya berubah tune. Sekali dia tutup atau ubah setup habis. 

Google Search Console

Bagi yang ada website pula, daftarlah di Google Search Console‚ÄčBila kita mendaftar dengan google, web kita akan mula di index. Maksudnya kehadiran kita di google wujud dan memudahkan hasil pencarian. Haa kan dah dapat free je marketing. 

Nak cuba bersaing dengan website terkenal? Kalau serius nak tekan link di bawah. Free jer  info

Sila klik ke Facebook

Sila klik ke Google

Sharekan lah artikel ini semoga bermanfaat dan mendatangkan rezeki pada korang..