• Home  / 
  • Tip Menjual
  •  /  Buat 1 perkara ni untuk mendapatkan banyak jualan di website hanya dengan

Buat 1 perkara ni untuk mendapatkan banyak jualan di website hanya dengan


Ramai  peniaga online mencuba menjual banyak di website. Keadaan Facebook yang selalu berubah ubah, Google Adwords yang rumit dalam mencari keywords dan macam macam lagi dalam mencari keywords dan macam macam lagi menambahkan lagi rumit untuk membuat jualan. Nak guna instagram pun kene setup betul betul cun itu pun belum tentu menjual.

Bagaimana pula dengan mempunyai website? Relevan ke kene ada website? Masalah lain pula timbul bila apabila dah ada website tapi tiada orang pula nak membeli. Ramai merungut tiada enggagement kalau guna website. 

Betul ke tiada enggagement bila menggunakan website?

Kita ambil contoh website yang ternama. Kenapa website yang terkenal boleh menjual. Adakah kerana mereka mempunyai nama? 

Nak cuba bersaing dengan 2 jenama dia atas? Kalau serius nak tekan link di bawah. Free jer 

Sila klik ke Facebook

Sila klik ke Google

Ramai kan di negara kita ni membeli di salah satu platform dia atas. Antara sebab yang lain ialah bermacam macam pilihan yang ada dari segala jenis barang yang kecil hingga yang paling besar. Itu sahaja ke? 

''Saya ada website la Onche tapi tak boleh pun nak jual. Kalau ada pun sikit je. Nak saing atau sailang pun payah. Baik guna Fb ads je lah''

​​Tahu tak kenapa website jenama besar boleh menjual? Sebab yang paling mudah ialah memberikan tawaran. Ye tawaran atau bahasa lain ialah offer. ​​

''Peniaga kecil seperti kami mana boleh nak bagi offer macam tu. Rugi banyak. Nak bayar iklan lagi''

Seperti Onche sendiri dah alami perkara kat atas akan tetapi ada banyak kelebihan dengan memberi tawaran. 

  • Pelanggan akan mempunyai pilihan lain selain website terkenal
  • Website kita akan mula di kenali 
  • Tawaran dari masa ke semasa akan membuatkan pelanggan beli lagi
  • Kita dapat mengumpul leads
  • Macam macam lagi

Buat 1 perkara ni untuk mendapatkan banyak jualan di website hanya dengan 

Offer 

Promosi

Diskaun

Jangan risaukan pasal harga keuntungan yang rendah.  Lihat dengan secara terbuka. Mengapa website ternama di negara kita menawarkan OFFER?  Back to basic ialah kerana nakkan sumber traffic dan juga database

Persoalan paling besar ialah boleh ke cover kos kalau jual murah? Aje giler nak buat macam tu. Jawapan saya dah tentu boleh. Tak perlu rumit atau pikirkan tentang kos operasi. 

Jika ada tawaran yang baik kita berikan, dah tentu website kita akan ada jualan yang tinggi dan juga FREE Traffic . Bukan konsep buang harga. 

Kalau website kita membuat tawaran, hasil carian di google juga naik on the spot hanya dengan SEO. Itulah best nya ada website. 

Yang paling best ialah tidak perlukan membuat follow up atau pun mesej whatsap berkasih sayang. Perlu ingat website macam macam trick kita boleh apply. 

Onche boleh buat takkan korang tak boleh buat? Berkali kali orang beli dekat website. 

Sila sila la baca artikel lain yang simple jer. Moga dapat membantu. Sharekan lah yer.