• Home  / 
  • Tip Menjual
  •  /  Bayar iklan mahal mahal tapi orang beli dekat shopee dan lazada !! Apa perlu buat?

Bayar iklan mahal mahal tapi orang beli dekat shopee dan lazada !! Apa perlu buat?

Mesti dah ramai terkena dengan platform seperti shopee dan lazada kan. Belanja iklan ribu ribu tapi pelanggan kita beli tempat lain. Pasti bengang. 

Bukan tu je tapi ada pulak pesaing mengintai apa kita jual. Satu hal lagi, jual harga giler rendah. Memang lingkup lah bisnes kita. Memang rezeki telah di tentukan tetapi kita kene usahakan juga.

Persoalannya apa nak buat?

Onche saleh

GP5 Instant Carbon Blaster

Saya dah alami ke semuanya. Sampai rasa tahap nak putus asa je. Buat iklan jer beribu tapi hasil kelaut. Sampai satu masa , saya dah jumpa trick yang memang saya gunakan hingga ke hari ini. Pengintai pun tak boleh nak buat apa apa. Ketawa besar saya ni.


Nak cuba bersaing dengan 2 jenama terkenal? Kalau serius nak tekan link di bawah. Free jer

Sila klik ke Facebook

Sila klik ke Google

Kita penat penat beriklan,orang lain yang dapat hasil. Kalau tak buat sesuatu sure lingkup. Ni angkara di bawah

 Tak dinafikan ramai yang kedekut dan nak free marketing guna platform di atas (maaf kata tapi itulah kenyataan). Ramai juga usahawan mengeluh tentang hal ni. 

Serius korang nak tahu bagaimana saya boleh bantai pesaing yang lain. Ranking dekat google jer. Gambar di bawah adalah salah satu hasil nya.

Walaupun banyak jenis yang hampir sama kegunaannya, website saya tetap menerima tempahan yang banyak.  

''Ini semua di sebabkan SEO''

​​​​Ada juga yang berkata, walaupun no 1 dalam carian tak bermakna itu sebagai pengukur jualan. Takkan la ranking teratas macam tu sahaja tanpa sebab. Betul?

Kenapa jadi begitu?

 Haa part ni yang buatkan saya ketawa besar. Saya belanja untuk beriklan. Audience nampak iklan saya tetapi tak beli. Mereka cuba membuat survey guna google. Mereka nampak website saya dan juga website yang lain. Tak cukup dengan tu, mereka pun mencari di bahagian shopee dan lazada. Setelah mereka membuat survey, website saya yang menjadi pilihan. 

Semuanya kerana SEO

  • adakah kerana harga murah?
  • adakah kerana kualiti?
  • copywriting yang sangat baik ke?
  • servis yang di tawarkan ?

Sebab itu telah saya nyatakan dari dulu banyak kelebihan website yang ramai tidak nampak. 

Nampak tak peranan SEO?

Saya akan menjawap soalan kenapa website saya mendapat sambutan di psoting akan datang. 

Nak naikkan jualan berkali kali? Jom follow onche. Free tips saya bagi. Klik ke facebook atau google dibawah

Klik ke Facebook

Klik ke Google

Sila like dan share posting ini.  Kalau nak belajar cara dan bagai mana nak naikkan sales dan pembeli membeli berkali kali dari korang, Silalah tekan link yang ada di atas atau pun di bawah

Click here to add a comment

Leave a comment: