Pelanggan membeli lagi berkali kali dari kita. Untung tu tak perlu beriklan.

Topik kali ni adalah sambungan dari posting yang lepas. Apa yang perlu dibuat untuk memastikan pelanggan membeli berkali kali dari kita? Perlu nak main whatsap ke? Adoh.. Penat la cara macam tu. Dalam messenger pun sama.


So apa perlu buat?

  • Website
  • Optin form
  • Landing page
  • check
    Pay Button
  • check
    Email Marke‚Äčting

Perkara perkara yang kat atas ni adalah komponen yang sangat penting. Saya selalu melatih bab ni kepada produk owner. Kalau orang belum membeli tu takpe tapi yang penting ialah database mereka. Bakal pelanggan ni kalau dah Optin masuk emel dah bermakna gol. Mereka sebenarnya nak membeli tetapi mengharapkan offer paling best.

Bayangkan macam ni, pernah tak korang masukkan emel samada dari lazada atau shopee atau apa apa website jualan? Perasan tak jenis jenis tawaran yang dibuat? Hampir setiap hari emel masuk. Berapa banyak database Syarikat ni ada? Juta juta tu. Kempen beriiklan hanya dari emel sahaja.

 Free Tips menjual dari website dari otai lama

Artikel percuma ini akan mengubah cara anda berniaga  :

Konsep begini yang saya gunakan dalam perniagaan saya. Database adalah lubuk emas bagi peniaga website. Tak perlu nak belanja untuk FB ads atau pun Google Adwords. Database sedia ada dah cukup power.

''Jumlah database saya ialah 190K. Kebanyakkan jualan adalah melalui emel dan mudah pelanggan membeli lagi dari saya berkali kali. Sangat best
‚Äč
(Onche Saleh)

Kerja guna emel marketing ni sangat best dan tanpa sempadan. Otai otai lama dalam marketing pun mengakui perkara ini. Kalau masih nak follow up guna Whatsap/mesengger tu boleh je tapi penat. Sekarang ni boleh automatik je.

Nak jadi top seller dengan website?

Ramai dah mulakan berniaga dengan web yang sangat menguntungkan.