Jualan saya 4 hari cecah 50K

Jualan mencecah 50K 4 hari?

Mesti ramai tertanya tanya betul ke apa apa saya tulis? Of course betul. Saya selalu beriklan tetapi bukan berbentuk post enggagement tetapi link kepada website. Perkara ini adalah biasa bagi mereka yang mempunyai laman web sendiri.

Ada beberapa faktor yang saya selalu tekankan.

  • Website mesti up to date
  • Berikan offer yang terbaik
  • Kumpul list Email Marketing
  • check
    Payment Gateway
  • check
    Traffik
  • check
    Kelajuan website

Perkara perkara di atas adalah asas yang sangat penting. Mungkin anda belum membaca artikel post yang lain. Ada beberapa perkara yang saya sebut.


 Free Tips menjual dari website dari otai lama

Artikel percuma ini akan mengubah cara anda berniaga  :

Tarik traffik ke website

Saya biasanya menggunakan 2 platform untuk menarik ke website

  • Facebook Ads
  • Google Adwords

Semua urusan pembelian secara payment gateway. Saya tidak membuat follow up atau pun close sale dengan telifon. Hasil jualan hanya melalui website dan email sahaja. Saya hanya pantau traffik masuk dan kemas kini oder je.


Mudahkan? Tetapi masih ramai yang tidak menggunakan web sebagai hub utama. Sebab

  • Tak reti nak mula
  • Terasa mahal
  • Susah nak jual sebab tak boleh nak buat follow up dan close sale
  • Tak nak keluar modal (kalau boleh air liur je )


Korang nak tahu tak yang saya ni boleh membuat pembeli berkali kali dari kita. Bukan sekali atau dua kali malah berkali kali. Serius ni. Itulah kelebihan website yang ramai tak nak. Bukan nak tau, tapi tak nak. Alangkah ruginya. Ramai dah saya ajar dan saya sebut tentang hal ni. Bila kene ketuk barulah buka mata. Hehehe..

Posting yang akan datang, saya akan ceritakan bagaimana pembeli membeli berkali kali banyaknya dari kita.


Anda Dah Sedia Nak Jadi Terer Menjual Di Website

Saya akan ajar bagaimana saya dan lain lain menggunakan website sebagai kedai utama. 

''Masih ramai kata, susah la nak jual guna web. Takde orang belilah''

Bab ni memang berlaku tetapi ada skil nye. Bukan main taram jer. Kenapa orang lain boleh dan kenapa kita tidak? Mudah jer, tak buat betul betul. Target hanya nak orang beli masa tu juga. Nak tahu tak?Syarikat macam lazada atau shopee, tak semestinya orang akan beli terus. Kan ada jerat yang dipasang. Guna kupon ke, set diskaun ke, pakej kombo. Yang penting sebenarnya database. Iye DATABASE.​​​​

Ok next posting saya akan ceritakan.