Ayat headline killer yang selalu menjadi tarikan iklan

Trend beriklan dengan ayat ayat padu mampu memikat bakal pelanggan anda bergoyang. Adakah perlu menggempakkan tajuk? Dah tentu wajib kalau tidak iklan takkan berjaya begitu je. Tapi bagaimana nak cipta tajuk yang garang? Tetapi ada juga tajuk yang tidak begitu hype berbentuk ilmiah jer. 

Contoh jer

Killer Headline

''Kulit putih dan berseri dalam masa seminggu''

Headline ilmiah 

'' Gunakan 3 jenis herba yang ada di dapur anda sahaja untuk mencantikkan kulit ''

So apa jenis ayat yang perlu kita pilih sebenarnya? Onche pernah membantu seorang produk owner, penggunaan headline berilmiah menjadikan iklan dan website nya mendapat perhatian ramai. Kalau sebelum ni, tajuk sangat hyper dan kurang mendapat reaksi mungkin di sebabkan terlalu ramai bakal pelanggan dah mula muak dengan ayat ayat sebegini. Menjanjikan bulan dan bintang ni agak sensitif sekarang kat Malaysia ni.

 Free Tips menjual dari website dari otai lama

Artikel percuma ini akan mengubah cara anda berniaga  :

Ayat berbentuk ilmiah ni mungkin difikirkan sebagai percuma je atau buat sendiri tetapi dekat sini lah powernya. Jangan ingat power kerana enggagement eh tetapi kepercayaan. Orang akan suka membaca ayat ayat jenis memberi tips atau info.

Masyarakat sekarang ini suka mencari info sebelum membeli. Habis semua dicari info. Kalau setakat gambar dan ayat sahaja tak mencukupi sebenarnya. 

''Orang kalau dah suka atau minat sure beli. Port membeli sekarang Lazada atau Shopee''

Korang nampak ke tidak ? Kita  sebagai peniaga online kene sedar yang masyarakat sekarang pandai mencari peluang lain. Apabila ada sahaja iklan berjalan di wall korang dan rasa tertarik atau nak beli, pasti akan ada orang yang akan membuat survey di laman web terlebih dahulu. Kalau survey kat web lain tak jumpa yang sama, mungkin orang akan beli atau pun takkan beli atas faktor faktor harga atau tiada offer yang best. So apa yang berlaku? Apa nak buat?

Berikan tawaran yang terbaik